10 januari: Vad tiden går. 2010 har lagts till historien och 2011 har vi börjat nagga på. Vinter har vi, sällan skådad. Massor med snö men just nu har det blivit mildväder så snön sjunker ihop. Dock fryser det på nätterna så det blir till att grusa varje dag om man inte ska dratta på ändan. Detta händer dock ändå...

Jul- oh nyårshelgerna förflöt lugnt och stilla med bara någon enstaka utryckning för bl.a. frusen vattenledning på Svarte Mosse men det löste sej.

Snöröjt och snöröjt o snöröjt.

Hundträning har det blivit i ridhus några söndagkvällar tillsammmans med några kompisar, bra initiativ.

På tal om dratta på ändan. Våran väg från gårdsplanen och nerför backen består mest av blankis och eftersom det finns en sparkstötting i vår ägo så var jag tvungen att leva mej tillbaka till barndomstiden då vinterkvällarna ägnades åt kälk-o sparksport. Sparken vi har nu har varit hustruns när hon var barn, så den är inte i fullskala och försent insåg jag att tyngdpunkten kom alldeles för högt med följden att jag gjorde en mölla i full fart o landade på ändan o stannade nog inte förrän isen töat bort. Dagen efter var min höft hyfsat öm, hade landat på mobiltelefonen. Konstigt, när man var barn var det bara att resa sej upp och på det igen...

Gjorde lite service på en gammal kälke jag hade och den passade bättre. Aldrig fel att vara barn på nytt.

Och stallet i Ljusaryd ska alldeles snart "invigas". Jag tycker det blir riktigt fint.

Igår var vi i Nöttja, (N om Älmhult) och hälsade på våra vänner Britt o Bengt. Trevligt. Blev bjudna på en utsökt middag med dessert. Kul att träffas o prata lite, båd' minnen och en massa annnat.

22  januari: Vintern håller sitt grepp, dock har det lättat lite. Går en runda i skogen varje dag med Y o A. Idag kunde man gå på skaren och det blev lättgånget.

Har börjat så smått köra igång Y med lite fältarbete. Var i Skepparslöv förra helgen o spårade på snö, det tyckte hon var lite konstigt men kom runt någorlunda. Igår blev det ett helpass med henne, uppletande: mkt bra, spår: klart godkänt och ett bra lydnadspass. Hon höll ihop jättebra. Vi fortsätter söndagsträningen i ridhuset.

Igårkväll var vi på Sölvesborgsrevyn, var väl sådär men OK. Blev bjudna på middag av Sven o Inger innan revyn. Smakade bra mkt bättre än revyn.