3 dec: Julmånaden har börjat med lite kallare o torrare väder. Sen sist vi hördes har jag fått/tagit influensasprutan. Kändes av lite på natten men det jobbade(?) jag bort hos Niklas o Pia med att köra skyffel hela dan. DET ledde till att tisdagkvällen fick tillbringas hemma och hundträningen uteblev. Gårdsplanen deras blev bra iaf.

Idag har jag gjort traktorn redo för ev kommande snöstormar.

2 bilar har tvättats vilket var ett lyft eftersom de var obeskrivligt SKITIGA.

Tar det lugnt ikväll.

Pratade lite med Arne (med schipperken som vi hämtade i lördags). En tuff liten krabat verkar det som.

Nu blir det hundrastning sen tar jag det lugnt.

10 dec: En turbulent vecka lider mot sitt slut. Hustrun drabbats av gallsten och blev akutopererad så hon är inte i form än. Blir lite hushållsarbete oxå då på dagordningen.

Grannens katt blev biten av en lösspringande jakthund, (dock inte från vårt), så illa att den dog. Det var inte första gången hunden var på kattjakt men det blev sista. Trist. Nu har en ny liten katt flyttat in, han heter Zäta och är 3 mån gammal, jättegod liten katt.

Hundträningen har väl inte varit speciellt aktiv under veckan men idag ska vi iaf ut o köra ett spår att ha med sej som positivt minne nu när vintern är i antågande enligt vädertjänsten.

Igår paddade vi Niklas o Pias gårdsplan så nu är den väldigt iordning.

Dessutom var jag inom skolan i Högtofta och kollade deras Nobelfest. Det var dukat i gymsalen och alla barnen o lärarna satt till bords och 4 st ungdomar spelade, tvärflöjt,keybord och trummor. Det var väldigt fint och stämningsfullt. Mycket trevlig arrangerat. De skulle även dela ut 3 st Nobelpris.

Besiktigade vår 2:a-bil i onsdags och den var helt OK. En mkt bra bil som klarat besiktningarna utan anmärkning de senaste åren. Skönt.

Har även julstädat våra hundars hus, dammsugat och torkat golv och städat hundgårdarna. Dom tyckte det blev fint, iaf sa dom inget annat....

13 dec: Luciadagen. Idag blev det en låååång skogsrunda. Ganska bra väder för skogsvandring med hundarna. Blivit lite sporttittande på TV i em. Även lite Lucia sång i TV, vackert,

Såg "Plötsligt i Vinslöv" Inget vidare. Var ju kultförklarat??

Annars rätt lugnt.

14 dec: Nu är det nog vinter på gång. Hög o klar luft och dammpumpen har plockats upp. Lite städning i trädgården har det oxå blivit. Vi fick besök av Sara och Linus, kul, det är inte så ofta vi ses nuförtiden.

Gick en 5-km:s runda i kväll, helt stjärnklart. Mycket skönt. Nu blir det slappa en stund. Ha en bra kväll alla!

15 dec: Snöhot i TV så nu är snökedjor och plog på plats. Dagen till ära är flaggan hissad, (hustrun har födelsedag). Ska till klubben en stund nu på fm. Återkommer.

16 dec: Snöat till o från hela dan. Har gått en runda med vovvarna och det är MYCKET vackert med all snö som ligger på träden. Ljust och tyst. Imorron blir en tidig morron, snöröja innan bilarna kommer och packar ner snön. Har kollat lite på Ystad Tattoo på TV. Duktiga och taktfasta. Imorn ska vi nog åka upp till Ljusaryd och reka lite runt omkring Niklas o Pias farm. Kanske vi hittar nån bra promenadsträcka.

19 dec: Snöat hela dagen, bortåt 20 cm har det kommit. Snöröjt ett par vändor. Gått en skogsrunda med Y o A. Idag var Jenny med på rundan. Mycket vackert i skogen med all snö. Det blir alldeles tyst oxå. Hundarna stormtrivs i snön. Blixtarna varit o hälsat på, trevligt. Ikväll var vi inne hos David o Jenny på lite smågodis, nån pils o lite vin. Imorn kommer granen in o då ska den kläs.

21 dec: Kallt som bara den just nu, -16 grader. Inget för en norrlänning men för oss i syd är det en prövning att göra kvällrastningen. Och gott om snö, en riktig vinter. Idag har granen kommit in o fått kite grannlåt. Imorn kommer lite annat julpyssel på plats. Ska lägga in lite sill till julbordet oxå. Har kokt ägg och potatis ikväll. Tänker ta en titt på TV4:s program nu vid halv-10.  

22 dec: 2 dagar kvar till jul. Snön ligger vit på tall och gran. Igårkväll var det 18 grader kallt men idag har vi haft runt nollan. Mer snö kom det så nu har jag snöröjt så slipper jag imorn bitti. Varit o handlat lite olika ingredienser till jul. Lagt in lite sill, svårt att låta bli att provsmaka. Nystekta köttbullar står i uterummet men det går inte att provsmaka dem, hustrun har koll på hur många som finns i lagret...

Däremot fick vi ett par burkar med struvor av svärmor Märta och där har man inte koll på hur många som ingår i startpaketet!

Diverse julhälsningar trillar in på mailen och skulle jag glömma att svara nån så ta en koll på vår startsida så blir ni inte utan! Imorn är det lillejulafton! GOD JUL alla som tittar in!

25 dec: God Fortsättning alla! Lite om helgen. Julafton firades hos oss här hemma. Niklas o Pia, Märta, Bertil, Johan, Monika, Alle o Stoffe var på besök. På nåt sätt är det ett "måste" att titta på Kalle Anka och hans vänner. Varför är det så? När det var slut extraknäckte jag som tomte hos grannen. Deras son Oji (Jonathan) fick många klappar. Tomten filmades och plåtades. Kanske det dyker upp nåt rätt var det är. Men han ville inte gärna prata med tomten. Konstigt? Sen åt vi ett alldeles utmärkt julbord. Vad jag kunde se fattades inte nåt. Där var heminlagd sill i flera varianter, skinka, korvar, köttbullar, dopp i grytan. Sen var det dags för ett gottebord, där allt var tillagat av Ljusaryds Extremgodisfabrik. Sen var det klapputdelning. Jag fick en s.k. "Gordisk knut", den svåra varianten märker jag idag... Vi avslutade denna julafton med Pias gröt, som också kom från Ljusaryds Extremgodisfabrik, och som hela tiden bara smakade mera. Rastningen av hundarna var en prövning efter detta gastronomiska utbrott. Sov gott i. a. f.

Idag hade jag tänkt mej en hyfsad skogsrunda men VÄDRET???????????? Skitväder!! Inomhus i stort sett hela dan.

Tittade på ett TV-program nyss. Det var en mix av jular från Astrid Lindgrens verk, Saltkråkan, Junibacken, Kajsa Kavat, Pippi, Ronja, m.fl. BRA mycket bättre än Kalle! (F'låt Kalle).

30 dec: Inte mycket kvar av året nu. Kylan har kommit men snön som vi fick till julafton är borta. Blir skogsrunda i stort sett varje dag. (Skinkans o godisets fel?). Rastat vovvarna nu och det smäller lite här och var trots att det inte imornkväll än... Hundarna klarar det bra. Nu när det blir kallt kommer fåglarna tillbaka till fågelbordet. Har varit väldigt mycket fågel tidigare. Idag vid middagstid, när vi hade våra hundar ute i trädgården, ville inte Yatzy o Acke lyssna när de skulle in igen. Det visade sig att vi hade "fått" ett rådjur in i trädgården. Det låg dött strax innanför staketet. Var illa åtgånget i bakdelen och ena frambenet var brutet.Hade kommit nerför berget. Troligen trafikskadat. Har pratat med grannen och ska ta en titt på det imorgon. Har burit ut det i skogen så länge. Tråkigt.

Imorn blir det en lugn dag. hemma hela dagen.