1 nov: På fm hade jag kurs på klubben, allmly 1. Spår- och uppletande stod på programmet. Körde husse/mattespår med kursdeltagarna. Tarja och jag delade på spårdelen så det gick raskt undan. Uppletandet visade vi en "vittringsövning" som kursarna kan köra hemma. Avslutade med att visa ett färdigt upplet. Karin och Fox gjorde en bra visning. Sen la Tarja ut föremålen igen, (men naturligtvis inte som jag och hon kom överens om). Körde med Y. Hon plockade in alla 4 föremålen. Tur att man kan lita på vovven eftersom föremålen inte låg där jag trodde. Jag höll tyst och hon fixade detta jättesnyggt.

Jobbade lite i trädgården med lövrensning, mycket löv blev det.

På kvällen efter mörkrets inbrott gjorde vi ett besök på Gammalstorps kyrkogård. Väldigt fint och fridfullt med alla gravljus som tänts denna helg.

2 nov: Grannfrun Mona ringde och meddelade tiderna för hennes familj som sprang NEW YORK MARATON igår: dottern Emmas tid 3,54!!, Sonen Johan 4,17 och Bosse, hennes gamle gubbe(!) 5,15.

Finns bara ett ord för dessa 3: IMPONERANDE!!

4 nov: Halv storm. Lade ett fältspår åt Y för att se hur hon agerar i kraftig blåst. Liggtid drygt 1,5 tim, 4 föremål + slut. Hon gjorde ett bra upptag och spårade bra. Missade ett föremål. Bra jobbat trots vinden. Har varit på kurs i Krstd ett par timmar mitt på dagen. 3 onsdagar kvar av den. Körde lite lydnad i em. Idag har jag oxå skickat kallelsen till en mentalkurs på klubben, stort intresse.

5 nov. Idag skulle mor blivit 90 år.

Den första snön ligger på backen när vi stiger upp idag. Men som vanligt i söder så är det töväder så den blir inte långvarig. Skönt. Kan gärna vänta med snön till strax innan jul. Hundar är rastade och katterna har fått sitt morgonkel. Nu dricks det en kopp kaffe. Gott!

Ska bygga ett tak över värmepumpen idag. Och min gamla planteringslåda har tappat golvet så den måste jag skrota nu. Får väl bygga en ny till våren...

En sak till: När jag kom in från kattkelet så ligger Bilbo i knät på hustrun och tittar på TV. Nu har han flyttat in!!

6 nov. Bättre väder idag. Ett pass på klubben på fm. Resten av dagen ägnades åt trädgården.

7 nov: Idag provade Y o jag på högre klass spår i Åhus. Tyvärr så blev det bakspår, (hennes första bakspår överhuvudtaget), vilket nog bidrog till att det sen blev fel. Tog efter vändningen aldrig riktigt fäste så efter ett par hundra meter klev vi av. Men skam den som ger sej, vi kommer tillbaks!

På em fick vi besök av kennelkonsulenten för den årliga besiktningen av pensionatet. Det gick bra.

Var sen inne hos våra trevliga grannar D o J o deras grabb Jonatan och drack en kopp kaffe med lite tårta till, gott.

13 nov: Nu är det årets mörkaste tid. Mörkt när man rastar på morron och lika mörkt på kvällen. Igär fick jag besked att vi (jag o Y) blivit bortlottade från årets sista högrespår. Jag var inte ensam såg jag. Nu blir det till att se fram mot nästa år. Har lite funderingar på att köra lite sök under vintern. Tror jag skulle passa lilla gumman bra. Har även meddelat valberedning att jag avsäger mig omval i styrelse och HUS på klubben. Har suttit o jobbat med detta i tre år, vilket jag sa när jag ställde upp.

Har just nu en allmänly 1 tillsammans med Tarja, (på 14 deltagare). Tycker det går bra. Avslutas nästa lördag.

Imorn åker jag och Y på årets sista "officiella" tillställning, SBK-utställning i Åstorp.

Har denna veckan varit hos Niklas o Pia i Ljusaryd och gjort lite småfix. Juste ställe de har där.

Lägger ett spår då o då till Y och hon är bra på det. Sista spåret som hon fick igår hade en fransk skruv!! som slutapport. Hon stannade för vittringen men det tog en stund innan hon bestämde sig för att det var skruven som var föremålet och tog upp den till mej. Bra gjort!

Nu är det inknoppning som gäller. Vi ses.

14 nov: Upp i ottan och rasta vovvar. Sen bar det iväg till Åstorp för att ställa ut Yatzy på SBK:s utställning (Hovawartklubben). Hon ställdes i bruksklass och erövrade sitt första CERT! KUL!!!

Sen avslutade vi bedömningen med att bli 2:a bästa tik, (av 8 st CK-hundar tror jag det var). Hon fick däng av en kusin men det gjorde inget. En bra resa.

Ikväll bär det iväg en stund till broder Jan-Inge med familj i Arkelstorp. Hoppas de bjuder på nåt gott för nu är jag hungrig....

20 nov: En lugn vecka lider mot helg. Klubbmöte igårkväll. Idag hjälpt Niklas o Pia lite grann. Kul att dona med sånt. Kvällen lades på att jobba lite med hemsidan, bilder inlagda under "Kungsledenvandringen". Imorn avslutning på allmänlydnadskursen som jag o Tarja har haft.

23 nov: Avslutningen av Allmän-1:an gick bra. 13 st deltog vilket känns bra. Det var 14 st som skrevs in.

I lördags kv var Mona o Bosse och Niklas o Pia och avåt en god middag. Trevligt.

Igår hjälptes Niklas o jag åt att byta keramiken i deras vedpanna. Gick över förväntan, tog 3 timmar. Nu är pannan som ny igen. Proveldning ikväll.

Idag har fm ägnats åt att ställa iordning småfåglarnas utfodringsplatser. Rätt var det är så är det vinter.

Till helgen (1:a advent) ska utebelysningarna vara på plats. Granen på berget tände jag i lördags, det är så mörkt utan den.

29 nov: En väldigt upptagen helg är tillända. I fredagskväll var vi bjudna till David o Jenny o Oji på tacoafton. Inte fel.

Lördagen ägnades åt valphämtning i Västergötland. En kompis, Arne i Skepparslöv, hämtade en schippevalp hos Cools Kennel. En jättetrevlig liten flicka, som, när hon kom till nya hemmet, tog väl hand om husets båda schäferhanar. Funkade alldeles utmärkt, kul att se. Sen bjöds det på en utsökt middag. Medans jag var ute och åkte var Inga-Lill hos Niklas o Pia på glöggkalas.

Blev rätt sent innan ögonen slogs igen för natten.

Idag gjorde vi vi ett kaffebesök i Ljusaryd. Trevligt. Var sen inne på klubben och pratade med Pernilla. Hon och Roland Sjösten har hållit en M-3:a, (Mentalkunskapskurs om hundar), för 14 elever. Tränade lite lydnad med Y. Nu på kvällen har vi varit på sportbaren och tittat på "El Clasico" på TV. En pils och lite tilltugg fick det oxå bli. Gör jag gärna om.

Nu tittar hustrun på sammandraget från Stockholm Horse Show och jag drar mej så sakta mot bingen.