2 maj: SKÖNA MAJ välkommen.... Nu börjar det att hända saker i naturen, färger, blommor, fåglar som sjunger, gräset växer, (klippt gräsmattan redan). Går en skogsrunda med Y, (hon löper än så stackars A får inte följa med), varje dag. Bok o björk börjar bli gröna, bokskogen full av vitsippor. Spårträning nästan varje dag. Går inte riktigt bra just nu men det är lite upp o ner med Y.

Idag har Vectra med matte varit o hälsat på. Spårade med gamla damen, (hunden alltså, snart 10 år). Hon var riktigt duktig. Sen tränade vi lite lydnad, tävlingar på gång.

Imorn fortsätter golvjobbet hos N o P. (=Ont i knäna...).

Nu blir det hundrastning sen lite TV-titt o sov.

16 maj: Förra lördagen var jag o Y i Bjuv och ställde. Y var inte sej lik, kan bero på löpet kanske. Surade lite på domaren, (som mätte henne och det var väl inte hennes bästa sida...).  Fick en 2:a i BKl. Hon fick dock bra kritik.

Idag har vi vänstervarvat i Nybro och det gick bra. Blev BÄSTA TIK och tog sitt andra Cert. Kul!

Anmält henne  (och Acke) till Lydnadstävlingen i Sölvesborg den 30 maj. Y i 2:an och A i 1:an.

Inkas valpar växer och frodas. De är nu 6 veckor och det är full fart i flocken, underhållande.

Imorn måndag får vi smålandsfrämmat.

23 maj: Det blev lite sommar veckan som gick. Trädäcket blev äntligen oljat, gräsmatteskötsel och plantering blommor.

På hundfronten har träningen inriktats på spår för Y och lydnad för A. Snart dags för lydnadstävling för båda två.

Idag har jag o Y vänstervarvat på Rottweilerspecialen i Hässleholm. Det gick förträffligt bra, Yatzy erövrade sitt tredje Cert och blev därmed Svensk Utställningschampion. Jättekul. Hon slutade som bästa tik-3:a, kanon!

30 maj: Valparna växer och står i. De är verkligen granna och väldigt trevliga. Blir 8 veckor om ett par dar och då åker den första till sin nya familj. De andra ska vänta lite till pga studentfester m.m. Allt för att de ska få en lugn förstatid hos sina nya hem.

Idag har jag tävlat med både Acke och Yatzy i lydnad på Sölvesborgs BK. Acke fick ett 2:a-pris i lydnadskl 1, nollade läggande under gång, (borde han klarat...), och apporteringen, (det klarar han inte). Han slet ihop 148,5 p, inte så illa iaf.

Yatzy tävlade i lydnadskl 2 och fick ihop 160 p (!). Räckte precis till ett första-pris och 2:a i tävlingen.

Förvisso var målet uppflyttning till 3:an men det kunde varit lite bättre marginal kan man tycka.

Veckan som kommer ägnas åt högreklass-träning. Blir tävling på lördag.

31 maj: Glömde berätta att under veckan som gick har valparna fått vara ute i trädgården och undersöka världen. Mycket företagsamma. Varit vid hundgårdarna och hälsat på husets "uteboende" vovvar. Mkt nyfikna.

I fredags besiktigades och chippades kullen i Näsum. Mycket trevlig kull tyckte veterinären. Besiktningen gick utan anmärkning och de klarade chippningen och vaccinationen utan problem. Och bilresan gick jättebra.

På vägen hem somnade de i buren.  Efter en sån upplevelse blir man väldigt mentalt trött.