3 okt: Idag har vi haft träff för FHTE-kullen som finns i Blekinge. 4 st var närvarande (2 st hade förhinder).  Tittade på hantering, förighet, uppbindningar, omflyttning av uppbundna hundar med hjälp av annan förare än hundens fodervärd. Vidare gjorde vi lite uppletande. Tanken var att köra lite spår också men det var näst intill storm så vi höll oss runt klubben för säkerhets skull.

6 okt:  Idag har jag haft en grävmaskin på tomten. Dränerat stora längan och planerat lite olika ställen. Om jag skulle gjort det för hand hade det aldrig blivit färdigt… Snart ska jag sätta lite gräsfrö.

På kvällen distriktsmöte med sektorsammandragning på distriktet i Ronneby. Avhandlade inom HUS bl.a. instruktörsutbildning och inom RUS funktionärsutbildning.

Denna vecka: Planering inför MH 11 okt på klubben, 8 st vovvar.

9 okt: Idag har det varit fint väder. Trädgården görs klar för vintervilan.

På em uppletandeträning med Y. DET gillar hon, 5 skick = 4 föremål, rakt och fint, kul!

Imorn banbygge inför MH:t på söndag.

11 okt: MH och appellklass spår på klubben, regn HELA dagen. Men med det trevliga gäng som vi var, var det ingen som märkte att det regnade. 3 boxrar, 1 rottis, 1 gold, 1 ries 1 cocker o 1 dob blev beskrivna. Och mat hade vi i överflöd. Nu har jag dessutom satt i mej en pizza och en 7,2:a. Rap och vila.

13 okt. Idag har Y fått ett fältspår. Det var längesen. Mycket blåsigt, men hon gjorde ett kanonjobb. Trots motvind i rutan så fixade hon ett snyggt upptag och sen bar det runt (som om det varit vindstilla), alla pinnarna och bra vinkelarbete. Lite träning på klubben på kvällen. Trädgårdsarbete med iordningsställande av dammen inför vintern, (känns som den redan kommit). Lite jobb i rabatterna blev det oxå.

14 okt: Idag fick Y ett stubbåkerspår. Frost, halv storm, 20 cm(?) hög stubb. Solen lyste över oss när vi spårade. Y gjorde et nytt jättefint spårjobb, inga problem alls. Jag är mkt nöjd med hennes spårning just nu. 

Går bokföringskurs på dator i Kristianstad onsdagar.  Mkt siffror blir det. Men det funkar.

Lite lydnadsträning på em. Hustrun på symöte på kvällen och läget är lugnt.

15 okt: Kallt o blåsigt. Uppletande o lydnad m Y på fm. På em till IKEA. Byte köksluckor hägrar. Snart jul... Köpte nya råttor til småhundarna. Jag råkade köra ihjäl den gamla dom hade, f'låt småvovvar. Men nu har ni två råttor. På kvällskvisten övningar i bokföring.

18 okt: Frost nu på morron. Igår fm träning med Y sen blev det en resa till Kivik. Bl.a. inhandlades sill och typiska drickor från Österlen som tex färskpressad äppeljuice. Brösarps backar är fina. Och bokskogarnas höstfärger är helt fantastiska. Var hos Niklas o Pia framåt kvällningen för en kopp kaffe.

Idag blir det spårträning för Y.

20 okt: På fm lade jag ett spår åt Y. Ca 800 m o 6+slut, bl.a. lade  ut en lite trästicka ungefär som en tändsticka, (bara för att se om hon är noggrann och vaken i spåret). Medan spåret låg till sej var jag och hälsade på min farbror och faster, (93 och 97 år gamla). Drack några koppar kaffe och mycket prat blev det, så spåret fick ligga ca 2 timmar. Hur det gick? Jo, alldeles utmärkt, t.o.m. den lilla stickan var med tillbaka. Duktig flicka. På em blev det gräva i trädgårdslandet.

På kvällen lydnadsträning på klubben.

23 okt: Igårkväll startade en allmänlydnadskurs 1 på klubben, 14 st elever. Stora och små vovvar. Tarja och jag är ansvariga för den.

Idag har jag gjort ett hembesök i Eringsboda hos en fodervärdsintressent åt FHTE:s vovvar. Därefter till F17 i Kallinge och träffade en av FHTE.s hundar som nu är 1 år gammal. Han kunde inte vara med på träffen vi hade i början av oktober i Sölvesborg. Därför passade jag på att träffa den vovven. Var så här långt en OK vovve.

Ikväll har jag bytt några luckor i köket. Det gick bra men blir lite problem med lådgavlarna men det ska väl gå, (tror jag).

Niklas var hemma o hämtade ett antal PET-flaskor som de skulle ha till sin färskpressade äppelmust. Blev visst 35 (!) liter. Men det är gott.

25 okt: Idag har det varit aktivitet hela dan. Lade ett spår till Y när jag åkte upp till Niklas. Spårade efter ca 2 tim. Lite problem eftersom det var jägare med hund i skogen oxå. Missade en pinne. Sen städade vi skrot hos Niklas. Attans va tungt det var. Innan vi åt lunch fick Y ett upplet i hel ruta. Hittade alla 4 föremålen, dock lite vimsigt agrande men ganska OK iaf.

Sen blev det ett par timmar skrotlyft igen innan vi var nöjda.

Inga-Lill har varit på utst, Blekingemästaren", i Bräkne-Hoby med Mitteln Doris. Gick jättebra, BIR o BIG-3:a.

Ikväll tar jag det lugnt, mkt lugnt.

30 okt: Var i Norje igår em och hämtade färskpressad äppelmust. Niklas o Pia har jättemkt äpplen som man bara måste göra nåt av. Plockade 100 kg äpplen som blev till ca 70 l must som nu ligger i frysen att ha under vintern. Jättegott! Och nyttigt!

Har just varit ute o lagt ett fältspår till Y. Medan det ligger till sej så tar jag en kopp kaffe tillsammans med min kattkompis Bilbo, som ligger på stolen bredvid. Mysigt.

Återkommer med spårresultatet.

Nu har vi spårat. Y är riktigt duktig spårare, inga problem alls med vinklarna och spåret trots 2 st harar som levde rullan på fältet. Däremot missade hon en pinne men som helhet: betyg: BRA!.

Nu borstas Fidde inför morgondagen.

31 okt: Utställning i Växjö. Upp tidigt, rastning och utfordring. Yatzy, Doris och Fidde skulle ställas.

Började med Doris där det bara ramlade på och till slut stod hon där med CERT och BIM!!

Nästa vovve var Fidde som slutade som 4 i öppenklassens konkurrens.

Yatzy stäldes i Bruksklass där hon fick 1:a-pris med mkt bra kritik. Slutade sen som klass-3:a.