3 mars: Våren gjorde en liten framstöt i veckan som gick. Tärde lite på snön men fortf är det mycket kvar. Har lufsat mina kvällsrundor med vovvarna, får gå på allmänna vägnätet. Inga skogsvägar är ju snöröjda. Idag har jag dock gått en lång skogrunda på skaren. Solsken som bara den, riktigt skönt.

Var uppe hos Niklas o Pia o hjälpte till att bära ner diverse från vinden häromdan. Nu blir det snart vindsinredning.

Idag röjs klubbens plan från snö så nu kan träningen sätta igång på allvar.

Har tillverkat en hylla till badrummet. Nånstans ska ju alla flaskor stå....

5 mars: Vilka underbara dagar trots kylan på nätterna. Men inget ont som inte har nåt gott med sej: man kan gå på skaren nu, så nu kan man gå skogsrundor utan att behöva få hjärtmassage. Har gått en bra sväng idag och hade kameran med mej. (Se under "Övrigt").

När vi satt i köket så började Molly att poffa. Hon såg en besökare som kom ner från berget, en räv. Den var i fin form och letade nog möss på vår fågelutfordringsplats. Våra vovvar i hundgården satt förundrade o tittade på räven när han grävde i snön. Efter en stund lommade han iväg bort mot grannens.

Kul, verkligen. (Ett par bilder under "Övrigt").

Har ni sett vilka mån- och soluppgångar det varit de senaste dagarna! Fullmåne för ett par dar sen och den går upp på samma ställe på kvällen som solen på morronen. Mycket vackert!

7 mars: Tog en långpromenad i solskenet upp till Niklas o Pia i Ljusaryd. 10,3 km och tog 2 timmar exakt utan stress. Det var riktigt skönt, det tyckte Y o A som gjorde mej sällskap. Hustrun o våra grannar(David, Jenny och Oji) kom efter i bil... Väl hos N o P blev vi bjudna på en hemlagad Kebab-sallad, GOTT! Och det blev paj till kaffet. Borde kanske gått hem också...

Tog det lugnt under em.

13 mars: Under veckan som gått har jag på kvällarna hört både pärluggla och kattuggla hoa bara en liten bit upp på berget. För några år sen satte jag upp en holk som skulle kunna passa uggla och vi får väl se om den kan vara intressant för någon av dem. Vi avvaktar med spänning.

Inte alltför långt härifrån finns också ett rovfågelbo högt uppe i en bok. Vi har ormvråk i trakten. Kanske är det deras bo.

Snön börjar så smått vika men det tar säkert några veckor till innan vi har grön vår. Solen värmer i alla fall.

Idag på fm har det varit information och visning av IPO på klubben. Intressant.

Varit hos Niklas o Pia i em och donat lite.

Ikväll kommer Arne m fam på besök. Blir förmodligen lite hundsnack runt bordet.

27 mars: Nu har snön äntigen dragit sin kos. Spårträningen är igång. Vårens första spår i veckan som gick blev lite övertändning för Y men ganska OK. Dagen efter körde vi ett till. Halvvägs in på spåret sticker en hare som låg och tryckte. DET var nåt nytt tyckte Y, en RIKTIG spårläggare! Efter lite diskussioner om vad som var viktigt bestämde hon sej för att hålla sej till det som han startade med och fick alla pinnar och det var bra.

Har börjat planera för klubbens elitspår 10-11 april där jag är tävlingsledare.

Har börjat så smått med utomhusjobb i trädgården, alla Canis Vulgaris är bortplockade, trädklipp pågår. Allmän översyn. Fiskarna i dammen ser ut att klarat vintern bra, alla är där, ca 15 st (inkl 1 st Jinx "Koy Karp Firre" som vi haft inackorderad över vintern).

Lite mer jobb i Ljusaryd blir det oxå.

Igår satt jag ute o drack kaffe i solen, skööönt, idag en omöjlighet om man inte ska drabbas av total genomfrysning, burr!

Iadg har jag haft en M-1-utbildning på klubben samtidigt med ett MH för 9 hundar. Imorron kör vi ett MH för 7 st hundar.

Det får bli en lugn kväll i hemmets vrå idag.