1 januari 2009. Det gamla året tog slut och nu har vi just stigit in i 2009. Vad tiden går. Varit "pensionär" ett helt år redan!  Igårkväll åt och drack vi in det nya året tillsammans med goda grannar och goda vänner. Maten var av absolut högsta karat! Vid 12-slaget tändes en låda fyrverkeri på. Men det häftigaste var 2 st kinesiska lyktor som steg till väders drivna av en liten brinnande vaxbit. De flög både högt och långt. En liten stund efter att "våra" lyktor skickats iväg kom en lykta tyst glidande från norr över oss med en hälsning om "Ett Gott 2009". Idag lyser solen med full kraft. Blir en liten runda senare. GOD FORTSÄTTNING!

2 jan. Solsken hela dagen! På kvällen "After Work" på puben. En mkt trevlig tillställning i mkt trevliga kamraters sällskap. Dock blev vi "utmanade" av värden till en paddling(!!) mellan Skinsagylet och Norje Sund via bäckar och V Orlundsån. (Planeringen har redan börjat, dock.). Avslutade pubbesöket med en liten promenad hem på några kilometer i månsken.

8 jan. Några dagar har gått av det nya året. Lite snö har vi fått och solen har lyst flera dagar. Vackert. Många skogsrundor har det blivit. Idag ska jag åka upp till klubben o jobba lite. Jag och Jörgen R ska byta ett fönster på Ungdomarnas stuga. Blir nog lite hund oxå.

På kvällen när jag rastade hundarna på pensionatet såg jag att jag fått besök på min rastplats. ( se under "övrigt").

10 jan: Hade träff med 7 st (av 8) schäfervalpar (ca 3,5 mån gamla) på klubben. Försvarets vovvar som är placerade hos fodervärdar i Blekinge och Skåne. Skall genomföra 3 st träffar innan de skall testas för ev utbildning. Idag har vi tittat på hantering, visitation, lite lek, lite kamp/gripande och lite upplet. Såg hanska OK ut. Ska bli kul att se deras utveckling. Ikväll ska vi gå på revy. Återkommer om detta.

11 jan. (Lördag 10 jan). Eftermiddagen (vid 4-tiden)  började med god mat på Salvatores. Sen fortsatte vi med att kolla Sölvesborgsrevyn "Dra i bromsen". Vi var ett gäng på 12 st som har detta som traditionvarje år. Ganska OK. Kvällen avslutades hemma hos broder Sven med en kopp kaffe och semla. Tack för det! Idag är det bra väder. Blir en skogsrunda innan det är dags för möten på klubben.

14 jan. Var det nån som såg Uppdrag Gransknings program om "spanska gatuhundar" i TV ikväll? Hundpass utfärdat i Spanien av en spansk veterinär som enbart stämplade och skrev under utan nån form av tester? Hundar som bodde i bilar? Sjuka! Lidande! 200 st? EU-regler??? Det vore faktiskt bättre att bidra till totalsanering av denna verksamhet med bl.a. avlivning av "humanitära" skäl istället för att försöka "rädda" stackarna genom att "adoptera" till Sverige! Hur dumma kan vi vara egentligen? Stackars stackars vovvar! Kommentarer om tanten som drev denna verksamhet är helt onödiga! Hoppas att de personer, (i Sverige iaf), som ligger bakom detta, tar sitt ansvar och ser till att detta INTE får fortsätta!

17 jan. Igårkväll blev det en vända till puben tillsammans med trevligt sällskap. Vad vackert och tyst det är att vandra hemåt ensam vid halvåttatiden. En halvtimmes skön promenad. Idag har det varit rätt lugnt. Lite hundskötsel på pensionatet. Gjort en lång skogsvandring tullsammans med Y och A. Träffade Conny P som var ute o tränade med sina hundar. Blir en lugn kväll framför TV:n. (Om nåt är av intresse). Annars kan det bli en bok istället.

25 jan. Veckan som gått har varit ganska lugn men lite skogpromenader med vovvarna. Väglaget har dock inte varit det bästa med sladdrigt o slipprigt. Gjort lite småfix här hemma. Hjälpte kusin Rolf att banka ner stängselstolpar runt en hästhage en dag. Naturligtvis pubbesök i fredagskväll. Trevligt som vanligt men den där Benny har många konstiga förslag på aktiviteter(?). Var hos svärföräldrarna tillsammans med lillebror Nane o gjorde lite "skogsarbete". Fällde en stor björk o hamlade ett par andra. Ska fortsätta idag med att städa av ris och ved på deras tomt. Då blir det förmiddagskaffe. Igårkväll var vi i Norje Tingshus och firade Jenny (våran jättetrevliga granne), som fyller 30 år om ett par dagar. Det var en trevlig tillställning med god mat o dryck. Tack för det! Solen gick nyss upp, röd och grann. Ha en bra dag alla!

27 jan. Igårkväll var det I-möte på klubben. 16 st närvarande, kul med så många. Var på klubben ikväll o tränade lite. Lekte lite med Otto.

28 jan. Idag tog vi oss tid och gjorde en runda neråt Skåne. Började med ett besök på Förmedlings-centralen i Tyringe. Otroligt med grejor av alla slag. Lite handla blev det iaf. Sen for vi vidare ner till Ingelsta Kalkon. Där åt vi dagens, mycket gott. All mat har kalkon som bas. Var även inne i butiken och skaffade lite gott med oss hem. Sen bar det hem över Brösarps Backar och Åhus. Kul med en runda ibland.

31.jan. Veckan som gått avslutades igårkväll med ett besök på puben. Alltid lika trevligt. Idag har jag och ca 50 st instruktörer och medhjälpare från klubbarna i Blekinge varit på en "Kick-Off" som anordnats av Distriktets HUS-sektor. Fm ägnades åt en föreläsning av Jörgen Thynell om hur han ser på hund. Han visade även lite av det han pratade om med hjälp av Karins Mara och min Yatzy. Intressant. Em hade vi grupparbeten kring olika frågor. Det var bra att byta erfarenheter med hur andra klubbar har det. Kvällen ägnade jag och hustrun åt att äta räkor i hemmets lugna vrå.