6 jan: Nu har denna jul- och nyårshelg passerat. Granen åkte ut för 3 dagar sen pga av att den lämnade från sej alldeles för mycket barr och dessa spreds sen av vovvarna och ställde till allmänt förtret.

I söndags var vi hos Majvi o Ingmar i Grödby och gick en naturrunda i det vackra vintervädret. Vi avslutade denna sammankomst med att inmundiga en utsökt soppa. Passade suveränt till denna verksamhet.  (se lite bildspel under "Övrigt").

Natten till idag snöade det ca 10 cm pudersnö. Snöröjde lite grann. Kl 11,00 samlades ett glatt gäng på 15 st inne hos Mona o Bosse för en skogsvandring i vår vackra omgivning. I gänget ingick också 5 st vovvar som rasade runt i snön. Efter ca 3 km gick vi i depå för att inta lite vätska, lite O'boy spetsat med Minttu, glögg, varm saft m.m. Sen bar det hemåt igen och efter att ha varit ute i skogen i 2,5 tim var det gott med grillad korv med tilltugg i sportbaren. Framåt 4-5-tiden på em bröt vi upp från en superb eftermiddag. Tack alla som var med! (se lite bildspel under "Övrigt").

9 jan: Idag har dagen ägnats åt klubben. Ca 25 st instruktörer och medhjälpare deltog på träffen. Vi lyssnade på Jan Gyllensten, som under många år varit aktiv inom både Polisen och SBK som hundförare, mentaldomare och mycket mera. En mycket givande dag. Dessutom riktigt roligt att så många ville vara med, i stort sett alla som bjudits in. Positivt.

Som avslutning på en bra dag tar jag mig en liten pils framför TV:n.

18 jan: Senaste veckan har varit lugn. Skogspromenader blir det. Fortf vinterväder. Just idag snöar det lätt. Förra söndagen blev det en runda i Gränumsskogen och den avslutades hos Anne-Marie o Lars med sopplunch. Denna helgen har ägnats åt instruktörsutbildning på klubben. Jag och Affe håller en kurs med 14 st blivande instruktörer. Roligt. Jobbar mycket med att lära ut olika belöningsmetoder och just nu är det lek/kamp som gäller. Går bra.

Idag blir det en sväng till EKO-hallen för diverse inköp. Och så blir det klubben i em.

24 jan: Tiden går. 1 månad sedan julafton. Vintern behåller sitt grepp om oss. Igår var det en heldag med utbildningen på klubben.

Idag har vi gått en skön skogsrunda i Ljusaryd hos Niklas o Pia. Solen sken och vovvarna A o Y trivdes i snön. Rundan avslutades med en grillstund runt en brasa i skogen. Mycket avslappat och skönt. Mer sånt!

26 jan: I måndags kväll ledde jag mitt sista I-möte som sammankallande i klubbens utbildningssektor. Vi fördelade vårens kurser och det gick bra tycker jag.

Innedag idag. Har snöat sen 11-tiden i förmiddags. Blåser också en del så det får bli lite snöröjning ikväll så det inte yr igen på vägen upp till oss. Har en av FHTE:s vovvar inne hos mej nu. Den ska testas på tisdag nästa vecka på F 17. En snäll och trevlig tik på 16 mån.

Har också idag sagt upp mitt konsulentjobb hos FHTE f.o.m. 1 april. Har varit roligt men nu tycker jag att det får räcka.

30 jan: Vinter som bara den. Just nu 14 gr kallt. Har gått lite skogsrundor under veckan. Jobbigt med all  snö som inte är upptrampad.

FHTE-vovven har verkligen anpassat sej till miljön. Hon var med på klubben i torsdags kväll på ALI-1-kursen och fick komma in i stugan och hälsa på gruppen. Lugnt o fint. Gick även en sväng nere i stan med henne och det var helt OK. Lite väl intresserad av andra hundar men hon är riktigt lättjobbad. Mkt trevlig tik. Ska bli kul att se  henne på tisdag.

Var inne hos David o Jenny o Oji i em på en fika (inkluderade en liten virre oxå). Spelade lite kula inomhus med Oji.

Nu är det snart lite kvällsmat, doftar GOTT.

På radion: DJ Clabbe. Det är fart i den gubben!

Imorn åker hustrun med Mitteln Inka till en kavaljer. Hon hade ju oflytet att börja löpa just nu när vi skulle iväg så hon får bo hos honom en vecka. Kanske det blir lite valpar om ett par månader.