21 feb: Sen sist jag skrev har vi bl.a. varit på semester i värmen, Kanarieöarna 1 vecka med värme o sol, 20-28 grader varmt. Inga långfillingar där inte...

Vintern håller sitt grepp om oss även om snön i stort sett försvunnit, men det är kallt som attan bitvis.

Blir bara de nödvändigaste utomhusjobben som görs, tex trädfällning, sanering av trädgård o så in för lite kaffepimpling.

Ljuset återvänder så sakta så kvällarna blir lite längre nu, skönt att ut o luffa runt innan sängdagset.

Hundträning blir det varje dag nu. Har spårat på barmark o det gillade lilla gumman verkligen, drog iväg så det visslade om det på första barmarksspåret, med ett jättebra upptag. Bra fart i henne nu både på lydnad och skogsarbetet. Hoppas det håller i sej, kul.

Ett par anmälningar har skickats iväg så nu är det allvar.

Har tillsammans med Jörgen Blixt, (Jinx Kennel), tagit på oss att sköta MH-delen inom Sv Rottweilerklubbens Skåne-Blekinge-distrikt under 2011. Kan snart läsas om på Rottweilerklubbens hemsida bl.a.

Idag kom tidningen "Rottweilern". Yatzy har blivit 2:a på listan över Sveriges bästa allround- rottweilertik 2010, vilket innebär att hon presterat inom lydnad, (lydn 2 o 3), bruks, (spår HKl) och utställning, (Cert o SEUCh) under året. Verkligen kul.

Imorn blir det skogsträning, spår och uppletande,

Har påbörjat planeringen av EKl-spårtävlingen 9-10 april på klubben. Jag är Tävlingsledare för den. Plockar ihop spårläggare just nu. Hittills har det gått bra. Kul när medlemmarna ställer upp.

23 februari: Körde ett fältspår igår på så gott som öppen jord, bara lite höstsäd tittat upp. -6 grader o lite blåsigt. Skitkallt. Gick inget vidare, bara sista biten klarade hon av nöjaktigt. Tränade lydnad på klubben på kvällen, det gick bättre.

Idag har jag sågat upp 3 träd som föll i sista stormen, blir bra spisved. Och så blir det lite ris att elda, kanske imorn.

Har kört ett fältspår idag oxå. Lite bättre förhållanden, solsken o ca 4 grader kallt. ca 1,5 tim gammalt.

Bakspår men vände och spåret helt felfritt, alla föremålen och mkt spårnära. Och bra drag, kul.

Hon gillar livet nu, Y(rvädret).