Grindsjölägret sep 2009.

Den 10 september for jag o Yatzy sta mot Lekvattnet i Värmland för att vara med på Grindsjöns träningsläger . Såg fram emot att träffa vovvarna från Grindsjön. Sträckkörde till strax norr om Kristinehamn där vi tog en liten mat- o rastpaus. Passade på att plocka lite kantareller för att ha till den grillade korven på kvällarna. Väldigt gott om lingon oxå men sådana plockade vi inte, bara provåt lite direkt från buskarna, surt men uppfriskande tyckte både jag och Y.

På em var vi framme vid Vandrarhemmet i Lekvattnet, som låg vackert vid en älv mitt i den värmländska skogen.

Jag o Y skulle bo i en stuga så vi inkvarterade oss och sen rekade vi lite i omgivningarna. Allteftersom så trillade allt fler hussar, mattar och vovvar in och på kvällen satt vi o pratade lite.

På förmiddagarna bar det ut i skogarna för spår- och sökträning. Vilka underbara marker att träna i!

Vi la spår åt varandra och vovvarna skötte sig bra. Statusen varierade så vi anpassade träningen därefter. För Yatzy blev det mkt vinklar och lite extraträning på pinnarna. Hon skötte sej bra. På ett av spåren hon gick räknade jag till 13(!) vinklar på 600 m. Hon fixade alla utan problem och tog alla pinnarna utom en så det gjorde hon verkligen bra!

Vi gjorde även lite uppletande där många var nybörjare men de tyckte det var kul.

På eftermiddagarna åkte vi till Torsby BK:s anäggning och tränade lydnad. Vi tränade moment som vi fick välja ut och som sen analyserades av gruppen gemensamt. Var nyttigt, verkligen.

Kvällarna ägnades åt diverse prat och vandringar runt Lekvattnet. detta är bl.a. bäverland, vilket jag såg många spår efter.

Det var ett roligt och nyttigt läger. Hoppas det håller i sej så vi kan fortsätta träffas åtminstone en gång om året. Vi, jag och Yatzy kommer tillbaka om hälsan står oss bi.

Tack! ni som ordnade detta läger!.

Lite bilder från lägret kan ni se på sidan.

 

Lekvattnet 2009