2 nov. Inga-Lill på utställning i Växjö med Inka och Fridolf. Själv åkte jag till klubben och tränade lydnad och agility. Träffade Wiggo 9 veckor och len som en bomullstuss.

4 nov. Varit hos veterinären med en annans vovve, gick bra. Kollade Ciccis o Bennys nybygge, såg bra ut, snart inflyttgröt... (o kanske ett besök på puben). Gjorde lite förändringar på min ag-bana o tränade med Acke. Gick mkt bra, kör inte till klubben ikväll. Tränade lydnad med Y. Sen snickerijobb. 

5 nov. En stund på kyrkogården. Idag skulle min mor fyllt 89 år.  Spårträning i det vackra vädret. Gick förträffligt. Målat taket i rummet som renoveras, ska vara färdigt till jul. Marknadskarameller.

6 nov. Trädgårdsarbete idag. Tränade lite ag på hemmaplan. På kvällen inskrivning av Allmänly 1 o 2 på klubben, ca 30 st.

7 nov. Inomhusarbete, målning golvfoder o dörrar. Lite ag-träning hemma. På kvällen revy (320 kg buskis) i Karlshamn tillsammans med brorsan Jan-Inge med familj. Skoj. Avslutade kvällen hemma med varma mackor och en pilsner. 

8 nov. Ganska lugn dag. Kurs på klubben fm. Sen lite jobb med hundarna på pensionatet. Lite träning med Y o A. Lite förberedelse inför morgondagen, packa ryggsäck, bre mackor sen i säng. Blev sent igår.

9 nov. Varit på Sydsk KK:s stora valputst (ca 1375 valpar) i Malmö med Yatzy. Gick fantastiskt bra. Hon skötte sig utmärkt och slutade som BÄSTA TIKVALP av 30 st och blev sen BIM!!!! Va kul! Då blev det en lätt hemresa! Du kan läsa domarkritiken på hennes resultatsida. 

11 nov. Idag var det sista månadstävlingen för året i agility. Acke skötte sig bra, (men husse?). Vi slutade 4:a iaf. Det har varit en kul höst. Tack ungdomar! 

13 nov. Målat rummet som jag tapetserade igår. En gång på fm o en gång på em. Däremellan blev det en timslång promenad i skogen med Y o A. Var inom hos min faster Tyra o farbror Hagbert i Hägnad. Tyra räfsade löv i trädgården. Inget konstigt med det men man ska ha i beaktande att hon fyller 96(!!) om några dar. På kvällskvisten kom mina 3 systrar och drack en kopp kaffe o pratade en stund. Trevligt.

15 nov. Yatzy tillsammans med syster Yoyo, mamma Speciell och moster Segra på utställning i Åstorp. Yoyo: 1 jkkl med Hp, Yatzy 2 jkkl med Hp, Segra 1 Ökkl med Ck och Speciell 2 Ökkl med CERT (hennes 3:e). Som grädde på moset blev sen Segra BIR! För att sluta som BIS-3:a!! Inte illa! GRATTIS!!!!  

16 nov. Vectra (8år idag) m matte Felicia tävlat i lydnkl 1 i Ängelholm. 178 p o vinst i klassen! Bra jobbat! Dubbelt GRATTIS!

18 nov. Uselt väder men då kunde man vara inne och börja återinreda det nyrenoverade rummet. Blir riktigt bra! Nu väntar vi på bärarelaget som kommer på torsdag och hjälper till med de tunga grejorna. Varit på klubben ikväll och tränat en stund med Y. Ingen trängsel på planen.

20 nov. Igårkväll var det klubbmöte på brukshundklubben. Var är allt folk? Omkring 5 % av medlemmarna (alltså var 20:e medlem) deltog på mötet. 2009 års tävlingar fördelades och lite annat avhandlades också. Idag har jag tränat lite grann på hemmaplan. Skrivit ihop lite till en träff på lördag fm med några stycken blivande fodervärdar till Försvarets vovvar,  som kommer från Sollefteå den 10 dec till Skåne och Blekinge. Ikväll kom de stora starka pojkarna Niklas och David och bar upp de tunga möblerna till det nyrenoverade rummet. Det blev RIKTIGT bra! Kul när man är nöjd. Min läshörna blev också klar. Skönt!

22 nov. Lite seg på morron idag, hade besök av mkt trevliga vänner igårkväll och det blev lite sent. Idag var jag (som fodervärds-konsulent) på klubben och träffade 4 st blivande fodervärdar till Försvarets vovvar och  hade lite genomgång inför deras valpankomst den 10 dec. Resten av dagen tar jag det lugnt och läser en god bok, f.n. "Ett riktigt äventyr" som handlar om upptäcktresanden Sven Hedin. En fascinerande människa.

23 nov. Frysgrader nu några dagar så nu har jag stängt av pumpen i dammen och låtit den gå i vinteride. Gått en långrunda i em med Y o A. Solen sken och det var riktigt friskt i skogen.  Nu har jag tänt julgranen på berget. Lite tidigt kanske men nu behövs lite ljus i mörkret.

24 nov. Idag hurrar vi för Yatzy som fyller 1 år!!! Hurra x 4!!!!

28 nov. Idag bär det av till IKEA för inköp av TV-bänk. Advent närmar sig och ljusen i fönstren lyser upp mörkret.

30 nov.  Var på klubbens jubileumsfest (35 år sen starten) igårkväll. Trevlig kväll med god mat. Idag har vi haft avslutning på allmänly 2. Kurserna är slut för året. Skönt.