1 dec.  Första dagen på julmånaden. Hyfsat väder. Storstäd i hundhuset nu innan julruschen börjar.

4 dec. Igår och idag har jag varit hos broder Jan-Inge och gipsat väggar. Första snön kom igårkväll och har legat kvar hela dagen idag. Startade en M-1:a på klubben igårkväll också med ca 15 deltagare. Kör andra halvan av kursen lördag fm. Grannen, David,Jenny och deras son Jonatan var inne på en kopp kaffe. Slötittade på TV.

5 dec. Gipsat och spacklat hos Jan-Inge. Snart ska vi sätta upp tapeter, nåt nytt, stayups eller vad de hette?  Lite planering inför M-1:ans sista del imorn.

6 dec. M-1:a fram till middag, tittade på lite olika hundar och deras beteende. Vi avslutade med en god gulaschsoppa med creme fraish o bröd, mycket gott. Rastade lite hundar på em. Tog det lugnt sen. Imorn ska vi fira Niklas, som fyller år på måndag.

10 dec. Alla tapeter är "nästan uppsatta hos Jan-Inge. (Yvonne hade varit hemom o spanat lite på ombyggnaden, verkade som det föll henne i smaken). Blir riktigt fint. Sen blir det foder o smygar osv. Ikväll ska FHTE leverera 8 st valpar till fodervärdar i Skåne och  Blekinge. Jag ska bistå vid leveransen i Hässleholm.

11 dec. 8 st trevliga valpar placerade hos sina fodervärdar igårkväll.  Var på återvinningen i Sbg imorse med ett helt släplass diverse. Sen jobbat hos Jan-Inge, skugglist i tak, foder runt fönster. Det börjar ta form. Har satt på snökedjorna på traktorn (om det skulle komma snö). Kan ju vara bra att vara förberedd.

12 dec. Inget snickjobb idag. Varit i stan o handlat lite till lilla kalaset imorn. Satt upp en utegran på balkongen, behövs i vintermörkret. Varit på puben i Värhult ikv på lite  After Work. Mycket trevligt med mycket trevliga människor. Rastat vovvar i nästan månsken.

14 dec. Idag var jag på Ungdomarnas vinterpromenad som de anordnar i samband med klubbmötet. Vi var nog bortåt 20 st som med ännu fler hundar tog en promenix på ungefär 4 km. Sen var det möte o julklapps-utdelning. Tagit det lugnt i em. Nu ska jag läsa lite i en god bok och sen blir det sovtid. (Sent igårkväll).

15 dec. Fick med en bild på min katt Bilbo på Radio Blekinges fototävling, kul. Idag fyller hustrun år. Mitt bidrag blev en orkidé, hon gillar sådana. Varit hemma hela dagen. Påbörjat städning av mitt uthus, räknar med att vara klar med detta nångång. Imorn ska jag  hjälpa broder Jan-Inge att lägga golv. En runda med hundarna ikväll. (Ingår inte i steg-tävlingen...).

16 dec. Stod klar o skulle gå ut o rasta vovvar strax efter 6 imorse då det hördes ett dovt muller o skakningar kändes. Min första tanke var att något körde förbi på vägen men när jag kom ut förstod jag att det var en jordbävning. Marken vibrerade o mullret fyllde luften. Inget annat skulle kunna orsaka detta. Hundarna i hund-huset skällde, både våra egna o inackordringarna. Skakningarna o mullret varade nog ca 10-15 sek, svårt att uppskatta. Det upphörde ganska omgående och sen var det tyst. Jag stod stilla och väntade men det kom inget mer. En sak är helt säker: Vad liten man känner sig när naturen visar sina krafter. Nåväl, inga skador iaf på husen. Skönt. Radion har idag bara handlat om jordbävningen.

Efter rastning och frukost bar det iväg till Lillbrorsan Jan-Inge för att lägga in golvet. Det blev helt färdigt idag, alla foder kom också på plats och vad bra det blev! Nu kan de börja möblera och fira jul i sitt nya rum. Grattis Nane o Yvonne! Det får bli er julklapp! Men, du Nane, vi kan ju skölja ner vårt fina arbete med ett eller två glas pilsner nån gång efter jul!

Hade tänkt åka in till klubben ikv o träna lite men jag var för trött. Går nog en liten runda istället.

Kollade ställningen i fototävlingen på Radio Blekinge, leder väl inte men ligger ändå bra till så här långt.

20 dec.Hamnade på 2:a plats med min bild på Bilbo i Radio Blekinges fototävling. Kul! Igårkv gjorde vi ett besök på puben i V. Räkmacka, grillad korv o en lille en till det. Va gött!`Och trevligt. Idag ska jag och Benny lägga in julsillen. Reportage kommer om detta.

20 dec. Kört ett spår med Yatzy. 600 m o 6 föremål med upptag. Missade ett föremål men annars bra. På em kom Benny ner och vi lade in en del av julsillen. Det blev citronsill, apelsinsill, branteviksill och en cremig variant som jag inte minns namnet på. Nu ska sillen vila ett par dar innan det är dags att avsmaka. Ska bli spännande... På måndag ska inläggningarna kompletteras med ytterligare ett par varianter, nubbesill(!) och Larssons sill. Ett par bilder på vår verksamhet kan du se under fliken "Övrigt".  

22 dec. Tränat Acke o Yatzy på klubben på fm. Hade tänkt spåra idag men det var storm så jag avvaktar lite.  På em tog vi in granen och klädde den, julstämning börjar infinna sej. Mycket jobb på pensionatet nu.

23 dec. Idag har resten av sillen lagts in. Inne är det julstämning, dofter och på radion spelar de "Mer Jul" med Adolfsson & Falk. Men ute..... Jan-Inge kom på besök och hade med sig en låda blandade frukter. Tackar för det! Felicia och Vectra kom på besök och det blev en runda med vovvarna i omgivningen. Gjorde en liten inbrytning på julmaten framåt kvällningen. Smakade bra. Benny i Värhult lär ha haft samma uppfattning. Imorn är det julafton och alla ser fram mot ett besök av tomten. Och poeten i mig vakande till. GOD JUL!

25 dec. F o V o jag och Yatzy och Acke gick skön skogsrunda på fm. Julafton avlöpte väl. Vi firade den hos Inga-Lills syster och hennes familj i Karlshamn. Alla fick sina julklappar, maten smakade gott. Nu är även juldagen tillända. Fm tillbringade jag , Yatzy o Acke i skogen. Y fick ett spår.  Spåret gick bra. I em var Cicci o Benny på besök och sillen som vi lagt in smakade smarrigt. Lite senare på kvällen kom Mona o Bosse in och det blev sena natta innan alla världsproblem var lösta... 

27 dec. Juldagarna är över. Mycket gott blev det, men det var det värt... Idag har vi hälsat på Pia o Niklas i Gungvala och fick äta ett mycket gott bröd som Pia bakat! På em var David, Jenny o Oji inne på en kopp kaffe. Kollade "Landet Runts" årskrönika. Såg ni hästfärjan??? Vilka fantastiska reportage om  både det ena o andra. Monterar upp en Surroundanläggning. Mycket sladd blir det men det blir nog bra.

31 dec. Årets sista dag. Kaffe hos Märta o Bertil (svärföräldrarna i Pukavik) på fm. Sen lite jobb med katter o hundar. En rejäl runda med Yatzy (Acke får tyvärr inte följa med för hon löper) i skogen. Var lite kallt när vi gick iväg men snart hade värmen stigit i kroppen. Inget folk ute. Lite avslappning innan vi ska in till Mona o Bosse. Ska bli trevligt. GOTT SLUT o GOTT NYTT ÅR ALLA!